Saldırı, linç, cinayet dalgası HDP’nin Kobanê için eylem çağrısı yapması ile başlamadı.

30 Mart yerel seçim kampanyası, Türkiye’nin batısında HDP’ye saldırı kampanyasına dönüştürüldü. Karadeniz’de parti yöneticileri ve milletvekilleri linç edilmeye çalışılırken, birçok ilde HDP seçim büroları ve stantları saldırıya uğrarken, partinin tabelaları yakıldı. Bu saldırılara katılanlar MHP, CHP, İP ve çeşitli ırkçı grupların üyeleriydi. Tek bir kişi dahi bu saldırılardan dolayı yargılanmıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ın kampanyası aynı zorbalıkla engellenmek istendi. Rize’de tek başına stant açan emekli öğretmene yapılan saldırıyla başlayan bu ırkçı dalga MHP tarafından gerçekleştirildi.

Aynı siyasî güçler Ankara’dan Hatay’a, İstanbul’dan Antep’e her yerde Suriyeli mültecilere karşı sayısız saldırı gerçekleştirdi.

Bu saldırıların faillerinin hiçbiri tutuklanmadı.

Kobanê protestolarında ortaya çıkan vahim bilanço, bunların ardından geldi. Başını MHP’nin ve HüdaPar’ın çektiği barış ve çözüm karşıtı cephe, devlet içinde destek ve işbirliği bulmadan bunları yapamazdı.

Ergenekon ve Balyoz davalarının sanığı olan darbeci generaller, Erdoğan ve hükümet üyelerinin hırsızlığını örtbas etmek için dışarı salınmışken gerçekleşen bu olayların Özel Harp Dairesi yani kontrgerilla tarafından gerçekleştirildiği HDP yöneticileri tarafından isim isim verilerek kamuoyuna açıklandı.

Provokasyonlar ortaya çıkarılmalı, failleri yargılanmalı ki bir daha tekrarlanmasın, başarılı olamasın!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası