• SCA Yıldız (Ülker) işçileri, direnişlerinin 74. gününde Ülker’e ait olan Godiva Cafe’nin Suadiye şubesi önünde eylem yaptı. İşçiler ayrıca şirketin İsveçli patronlarını da İsveç konsolosluğu önünde protesto etti.
  • Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Kiralık işçilik yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.
  • Kıdem tazminatının gaspına ve ‘kiralık işçi büroları’na karşı Birleşik Metal-İş’in açıkladığı eylem programının kapsamında sendika binası önünde toplanan işçilerle, emek ve demokrasi güçleri SGK binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Adnan Serdaroğlu sermayenin saldırılarına karşı üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını söyledi.
  • Yenimahalle Belediyesinde çalışan Genel-İş üyesi işçiler, yaptıkları eylemde kiralık işçilik yasa tasarısına karşı çıktı.
  • Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu, KESK İstanbul Kadın Meclisi ve DİSK Kadın Komisyonu kıdem tazminatının fona devri, özel istihdam bürosu ve doğum sonrası yarı zamanlı çalışmaya karşı Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Eylemde güvencesiz çalışmanın en çok kadınları etkileyeceği vurgulandı.
  • İzmir’de bulunan Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistanları ağır çalışma koşullarına ve performans sistemine karşı eylem gerçekleştirdi. Açıklamada asistanların artan bir iş yoğunluğunda güvencesiz ve can güvenliğinden yoksun çalıştığı vurgulandı.
  • Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi ücret adaletsizliğini ve Maliye Bakanlığı bütçesi hazırlanırken işçilerin taleplerinin dikkate alınmamasını Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yaptıkları eylemle protesto etti.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası