Soma’nın Yırca köyünde birkaç saat içinde 6 bin ağacı kesen Kolin şirketine ve şirketlerin çevre katliamına çanak tutan hükümete karşı KEG aktivistleri 15 kasım Cumartesi günü bir eylem yaptı.

Kolin Holding’i binasının önünde basın açıklaması yapan KEG aktivistleri şirketin hesap vermesi gerektiğini savunurken hükümeti de kâr uğruna insanları ve doğayı yok eden çılgın projelerden vazgeçmeye, hem madenlerde hem santrallerde ölüm saçan ve iklim değişikliğinin ana nedeni olan kömürden vazgeçerek temiz enerjiye yatırım yapmaya çağırdı.

Termik santrallerden vazgeçin

Hükümete sesleniyoruz, sadece Yırca’da değil, yapmayı planladığınız tüm kömürlü termik santral projelerinden derhal vazgeçtiğinizi açıklayın. Kaygılanmayın mum ışığında kalmayız, rüzgar ve güneş bize yeter.

Enerji tasarrufuna da AK saray gibi enerji canavarı binaları yapmayarak başlayabilirsiniz.

Bu proje “devletin projesi” ve “bundan sonra hukuka saygılı olacağız” diyen Kolin şirketine sesleniyoruz, bu katliamın hesabını vermek zorundasınız. Tek geçim kaynakları zeytin olan köylülere hesap vermek zorundasınız. Bu işten “parası ne ise verir kurtulurum “ diyemeyeceksiniz.

Yırca’da yerde yatan zeytin ağaçları sadece oradaki köylülerin geleceği değildi, hepimizin geleceği idi. Ve biz geleceğimize hep birlikte sahip çıkıyoruz.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası