AKP hükümetinin meclis gündemine getirdiği 3. Yargı Paketi’nde Özel Yetkili Mahkemeleri’n (ÖYM) yetkililerinin sınırlandırılması ya da kaldırılması ile birlikte Balyoz ve Ergenekon davası tutuklusu darbeci generallere af getirileceği söyleniyor.

ÖYM’lerde yapılacak değişiklikle KCK tutuklusu binlerce Kürdün de serbest bırakılacağı ileri sürülüyor.

AKP, katillerle kurbanlarını terazinin aynı kefesine koyarken CHP’nin bu girişimden hayli memnun olduğu görülüyor. Bu girişim ne barışı getirir, ne de demokrasi ve normalleşme sağlar. 90 yıllık askeri vesayet rejiminin temsilcilerinin dışarı çıkınca yapacakları ilk iş yeniden kendi iktidarlarını kurmak ve darbecilerden hesap soran milyonlara kan kusturmak olacaktır.

Yargıda demokratikleşmeye evet, cuntacıların serbest bırakılmasına hayır!

Ergenekon ve Balyoz tutukluları ile KCK davasından tutuklu Kürt siyasetçileri aynı kefeye koymak Kürt halkına hakaret anlamına geldiği gibi özgürlük için mücadele ile darbe girişimlerini aynı yere koyarak itibarsızlaştırmaktır.

90 yıldır Kürtleri inkâr ve imha eden, 4 başarılı darbe yapan ve dünyanın en büyük silahlı güçlerinden bir olan TSK’yı elinde tutan generallerin serbest bırakılması kalıcı ve onurlu bir barışı, Kürt sorununda demokratik çözümü imha edecek kanlı bir savaşa davetiye çıkarmak demektir.

Sosyalistler, demokratlar, dindarlar, bu tehlikeli girişime karşı çıkmalı.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası