2007’de Malatya’da 3 Hıristiyan’ın vahşice katledilmesinin davasında “öldür” diyenler açığa çıkarıldı. Aralarında Malatya Jandarma Komutanı, İnönü Üniversitesi yöneticileri, JİTEM ve MİT üyesi istihbaratçıların bulunduğu katliam tertipçileri şimdi hesap veriyor. Katliamın başındaki isim olan emekli orgeneral Hurşit Tolon hakkında ise iki kere müebbet hapis isteniyor.

Zirve davası Ergenekon davası ile birleştirilmeseydi, üç Hıristiyan’ı katledenlerle Ergenekon çetesi arasındaki bağların üzerine gidilmeseydi, bu katliamın gerçek failleri açığa çıkarılamazdı.

Hrant Dink cinayeti davasında yargılanan tetikçilerle Ergenekon davası sanıkları arasındaki bağlantı, somut delillere rağmen mahkeme tarafından göz ardı edildiği ve bu dava Zirve davası gibi Ergenekon soruşturmalarıyla birleştirilmediği için “öldür” diyenlere bir türlü dokunulmuyor.

“Milliyetçi ve Müslüman hislere” sahip gençlerin yaptığı ileri sürülen Zirve katliamının bizzat cunta, jandarma ve kolluk kuvvetleri tarafından örgütlenmiş olduğunun açığa çıkarılması Ergenekon soruşturmalarının sonuna kadar gitmesi, Hrant Dink cinayetinin arkasındaki örgütün yargılanmasının şart olduğunu gösteriyor. Aksi taktirde yeni katliam ve cinayetler kapıda duracak.

 

# 2002: Milli Güvenlik Kurulu, misyonerliği “iç tehdit” olarak ilan etti ve “Müslümanları Hıristiyanlaştırıyorlar”, “Yabancılar topraklarımızı ele geçiriyor” temalı bir kampanyayı devlet kurumlarını ve Ankara Ticaret Odası gibi patron örgütlerini harekete geçirerek başlattılar.

# 18 Nisan 2007. Malatya’da İncil ve İsa’nın hayatına dair kitaplar yayınlayan Zirve Yayınevi, 5 kişi tarafından basıldı. İçerde bulunan yayınevi çalışanları Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürüldü.

#  2009 yılı başında Deniz Kuvvetleri’ne bağlı subaylar tarafından Kafes Eylem Planı’nın giriş bölümünde, Rahip Santoro, Hrant Dink ve Zirve cinayetlerinden “operasyon” olarak bahsediliyordu.

# Zirve katliamının, Genelkurmay’ın misyonerlik karşıtı kampanyası zemininde Kafes planının uygulanması olduğunu ve bizzat Jandarma tarafından örgütlendiği yargılama sırasında ortaya çıktı.

#2000-2008 yılları arasında Malatya Üniversitesi’nde misyonerlik konulu 23 toplantının gerçekleştiği tespit edildi. Konuşmacılar arasında Türkan Saylan, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Org. Edip Başer ve Org. Doğu Aktulga gibi isimler yer alıyordu.

# Emekli orgeneral Hurşit Tolon, katliamın 1 numaralı sanığı. 2007’de darbe çağrılarının yapıldığı Cumhuriyet Mitingleri’ni örgütleyenlerin başında gelen Tolon, katliam günü Malatya Üniversitesi’nde “Kuşatılmış Türkiye” başlıklı bir konferans veriyordu.

 

BU DAVA BÖYLE BİTMEZ: Hrant Dink cinayeti davasında “örgütü” göremeyen mahkemenin kararı herkes tarafından protesto edildi. Ancak dava dosyası bürokrasinin tozlu raflarında dururken ‘öldür’ diyenler ve cinayete karışan devlet görevlileri hala yargılanmadı. AKP hükümeti katilleri koruyor.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası