Milli Savunma Bakanı Balyoz davasındaki dijital belgelere şüpheyle baktığını söyledi. Başbakan, uzun tutukluluk sürelerinin adaletsizliğinden söz etti. Koro hemen genişledi ve Ergenekon tutuklularının hala serbest bırakılmamasının vicdanları yaraladığı yönünde bir yaygara kopartılmaya başlandı.

Darbecilerin affedilmesi için uzun süre önce başlayan zemin yoklaması devam ediyor. 4. Yargı Paketi’yle KCK tutuklularının affedilmesi gündeme gelince, eğer temiz bir sayfa açılmasını istiyorsak, darbecilerin de affedilmesi yönünde, darbeler karşı mücadele eden, yazan insanların da katılımıyla, darbeci aklama korosu genişledi.

Biz, darbecilerin affedilmesine izin vermeyeceğiz.

Darbeciler affedilemez. Yargılama süreçlerinde karşılaşılan hatalardan dolayı hapiste yatanlar varsa, onların da haklarını korumak için elimizden geleni yaparız ama darbe planlayan, darbe planlarının medya ayağını oluşturan, darbeye toplumsal destek yaratmak için miting düzenleyenlerin affedilmesi, sanıldığı gibi temiz sayfa açılması anlamına gelmiyor.

Bu kadar pislikten, temizlik çıkmaz.

Henüz, pisliğin tümü açığa çıkartılmadı. Yargılananlar, düşünce suçluları, demokratlar, yazı yazdığı için hapis yatan insanlar değil. Toplumu kanla yıkamak isteyenler yargılanıyor. Irkçılar yargılanıyor. Cinayet işleyenler yargılanıyor. Azınlık düşmanları yargılanıyor, Danıştay cinayetini işleyen, Cuhuriyet gazetesini bombalayan, Hrant Dink’i öldüren iklime katkıda bulunan, Rahip Santoro cinayetinde, Zirve yayınevi katliamında parmağı olan, ellerinde cinayet krokileri bulunan, partileri kapatan, binlerce Kürdü öldüren, bu cinayetlerin planlarını yapan, başörtülülere zorbalık yapan, savaş isteyen, barış sürecinin lafzına dahi tahammülü olmayan, darbe yapmak için örgütlenen, silahları toprak altına gömen, ordunun olanaklarını, parasını, personelini camileri bombalamak, insanları fişlemek için kullananlar yargılanıyor.

Temiz sayfa açılmasını isteyenler, bu yargılamaların devam etmesini savunmak zorunda. Darbe davalarını sulandıranlar, şimdi, zafer kazanmak için yeniden atağa kalktı. Bu atağı engellemek zorundayız. Darbeciler, siyasi mahkûm değildir. Adi cuntacılardır. Adi çetecilerdir.

Bu çetenin tümü dağıtılmadan, darbeci her bir komutan emekli olup olmadığına bakılmaksızın itibarsızlaştırılmadan, Özel Harp Dairesi, Seferberlik Tetkik Kurulu tasfiye edilmeden, askeri vesayeti güçlendiren yasal tüm düzenlemeler değiştirilmeden temiz bir sayfa açılamaz.

Temiz bir sayfa isteyenler, 23 Şubat Cumartesi günü, “Darbecilere af yok! 28 Şubat bir daha asla!” sloganıyla yürüyecek olanlar. Darbecilerden arınmış, katillerin yargılandığı bir sayfanın ancak temiz bir sayfa olacağını bilenler. Demokrasiyi savunanların yeri, işte burasıdır!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası