17 Şubat Başkanlar Günü'nde 50 bin kişi Keystone Boru Hattı'nın yapılmasını engellemek ve iklim değişikliğine karşı harekete geçilmesi için Beyaz Saray'a yürüdü.

Boru hattının yapılmasıyla, Kanada'daki kumul petrollerinin Amerika'ya taşınması ve oradan ithalatının önünün açılmasını hedefliyorlar.

Keystone boru hattının yapılması hem onbinlerce ağacı, ekosistemi yok edecek; hem de iklim değişikliğini durdurmak konusunda geri dönülemez bir adım olacak.

Bu korkunç girişimi durdurmak için harekete geçen on binlerce insan yeni bir hareketi de başlattı.

Bu hareket bir çok farklı kesimden oluşuyor. Veganlar, rahipler, hiphop şarkıcıları, Hollywood starları, gençler, çocuklarıyla birlikte anneler, kızılderililer, siyahlar, beyazlar... Hedefleri ise ortak: İklim değişikliğini ve getirdiği felaketleri durdurmak!

Aktivistler şöyle diyor:

"Artık iklim değişikliği bir çevre hareketinin de ötesinde bir varoluş mücadelesi ve varoluş mücadelemizi politikacıların sözleriyle geciktiremeyiz. Şimdiye kadar söylediklerinizi duyduk, şimdi yaptıklarınızı görmek istiyoruz." Siz de küresel ısınmaya karşı küresel mücadelenin bir aktiviti olabilirsiniz. İklim aktivistlerinin mücadele ağı olan Küresel Eylem Grubu’na katılın:

www.kureseleylem.org


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası