HDP’den de ABD müdahalesine yeşil ışık yakan açıklamalar geldi. HDP’nin uluslararası ilişkilerden sorumlu MYK üyesi Van Milletvekili Nazmi Gür “Esasında bir askeri örgüt olan NATO’dan özgürlükçü, demokratik bir yaklaşım zaten beklenemez. Ama en azından NATO üyesi ülkelerin ve bizatihi NATO’nun IŞİD belasını sonlandırmak, engellemek ve nihayetinde bir tehdit olmaktan çıkarmak için daha aktif bir rol, daha etkin bir mücadele, Kürtlerle de doğrudan işbirliği gerekiyor” dedi.

Selahattin Demirtaş ise “İlle de Türkiye bir kara operasyonuna girişsin demiyoruz ama IŞİD ile ilgili tüm politikalarını değiştirmeli ve bu vahşi yapıyla mücadele edecek koalisyona aktif bir şekilde destek sunmalıdır” diye konuştu.

NATO soğuk savaşta SSCB’ye karşı antikomünist bir birlik olarak kuruldu. NATO ve ona bağlı olan kontrgerilla örgütlenmeleri pek çok ülkede gerçekleşen darbelerden faşist hareketlerin desteklenmesine, sosyalist yapılara uygulanan baskıdan pek çok suikastte kadar halka karşı işlenmiş bir çok suçun sorumlusu.

1989’da Sovyetler Birliği’nin çökmesinin ardından yeniden yapılanan NATO Kosova’ya, Afganistan’a, Irak’a ve Libya’ya saldırılarda bulundu. Dünyadaki barış hareketinin en önemli taleplerinden biri de NATO’nun dağıtılması. Türkiye’deki savaş karşıtları da uzun yıllardır Türkiye’nin NATO’dan çıkmasını ve İncirlik hava üssünün kapatılması gerektiğini savunuyor.

Kürt özgürlük hareketine bugüne kadar koşulsuz destek vermiş ve "kendi" devletlerinin savaşına katılmayı reddedip "kendi" hükümetlerinin yenilmesi için mücadele etmiş biz Türkiyeli sosyalistler, ABD-NATO'nun yeni Irak savaşını ve emperyalizmin Ortadoğu'ya taarruzunu desteklemeyiz; hükümete 'savaşa gir' çağrısı yapmayız. Emperyalizm barış getirmez.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası