Eğitimi özelleştirmeye yönelik girişimlere karşı 500 okulun işgaliyle başlayan mücadele dalgası sürüyor. Direnişin içinde okullar ve üniversiteler arasında öğrenci ve işçi koordinasyonları oluşturuldu. Öğrenciler, güvenlik tehditleriyle ve soruşturmalarla gözdağı vermeye çalışan üniversite yönetimlerine karşı geri adım atmayacaklarını, bu hareketin işçilerin mücadelesiyle birleşmesi durumunda ise zaten zayıf durumda olan sağcı Samaras hükümetinin devrileceğini söylüyorlar.

Antikapitalist Öğrenciler, Yunanistan’da mücadele edenlere bir dayanışma mesajı yolladı. 1973’te Albaylar Cuntası’nı deviren 17 Kasım Politeknik öğrenci ayaklanmasının yıl dönümüyle ilgili anma etkinliklerinde okunacak olan mesaj şöyleydi:

“Sevgili yoldaşlar,

Denizin diğer yakasında ortaya koyduğunuz mücadele pratiği, Gezi sonrası geri çekilen hareketin ardından, biz Türkiyeli sosyalistleri yeniden heyecanlandırdı.

Neoliberal saldırılara karşı 500 okulda yapılan işgaller, hız kazanan işçi hareketi, kapitalistlere karşı yeni fırsatlar ortaya çıkarıyor.

Yunanistan’daki öğrenci hareketi bizlere ilham veriyor.

Okul işgalleriyle başlayan bu mücadele, işçilerle ve devrimci fikirlerle birleştiği takdirde kazanabiliriz.

Egemen sınıfın saldırılarına karşı, birleşen işçiler yenilmezler. Yaşasın dünya devrimi!

Antikapitalist Öğrenciler - Türkiye”


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası