İran'a karşı Batı emperyalizminin ablukası artıyor. İngiltere'de hükümet kendi bankalarına ve finans kuruluşlarına İran bankalarıyla iş yapmamaları konusunda ültimatom verdi. ABD ve Kanada'da aynı kararı aldı. Milliyetçilerin elçilik binasını işgal etmesini gerekçe olarak kullanan İngiltere, Avrupa birliği'ni topladı ve AB'de İran'a karşı ekonomik yaptırımlar cephesine katıldı.
Kendileri birer nükleer güç olan, İsrail'in nükleer gücünü destekleyen ve silahlarını pekiştiren Batı emperyalizmi, İran'ın nükleer silah üretmeye yaklaştığı yönündeki BM raporunu kullanarak Ahmedinejat ve arkadaşlarından kurtulmak istiyor. Ekonomik yaptırımlar, her an askeri müdahaleye dönüşebilir.
Milliyetçi öğrencilerin İngiliz konsolosluğunu işgal etmesine göz yuman Ahmedinejad rejimi ise İran karşısındaki savaş ittifakına kafa tutarak kendi iktidarını sağlamlaştırmak istiyor. Ahmedinejat rejimi, anti-emperyalizm kartını oynayarak hem demokratik muhalefetin hem de İran egemen sınıfı içindeki daha tutucu kanadı mağlup ederek ayakta kalmaya çalışıyor.
Afganistan'da ve Irak'ta yenilen, Tunus ve Mısır devrimiyle Ortadoğu'daki kendisine sadık diktatörleri yitirmeye başlayan Batı emperyalizminin İran'a olası bir müdahalesi bölgesel bir savaşı kışkırtabilir. Küresel sermayenin savaş ittifakı kurulurken İran'da kaybeden yine demokratik muhalefet oldu. İran'da demokratik muhalefetin 2008'de ve 2011'de gerçekleştirdiği iki büyük kalkışma kanla bastırılmıştı. İran'daki mollalar diktatörlüğü halkın kendi mücadelesi ile yıkılmalı, küresel sermayenin savaş ittifakı ve yaptırımları ise aşağıdan mücadelenin önünü kesiyor.