Ekonomist dergisi Türkiye'nin en zengin 100 kişisini açıkladı. 100 kişinin serveti  216 milyar dolar. Asgari ücretle çalışan bir işçinin eline ise ayda 658,95 TL geçiyor!

Türkiye'nin en zengini Koç ailesi. 7 yıldır birinciliği elinde tutuyor. Cumhuriyeti kuran Kemalistlerin zengin ettiği Koç hanedanı askeri vesayet rejimini savunması ve CHP'yi desteklemesi ile tanınıyor. Koç ailesinin serveti 8 milyar doların üstünde.

İkinci sırayı ise Doğuş Holding'in sahibi Şahenk ailesi, Türkiye kapitalizmine yıllarca Koç'la birlikte yön veren Sabancı ailesi ile hem MÜSİAD'a hem de TÜSİAD'a üye olan Ülker ailesi paylaşıyor. Her bir ailenin serveti 8 milyar doları buluyor. Bu üç aile AKP'yi destekliyor.
Onları 6 milyar dolarlık servetleriyle Enka Holding'in sahibi Şarık Tara ve Eczacıbaşı ailesi izliyor.

Şahenk Ailesi, Erol Türkan ve Şevket Sabancı aileleri veÜlker ailesi yer aldı. Onları 5-6 milyar dolarlık servetle Şarık Tara ve Eczacıbaşı aileleri izledi.

İlk 10, 4-5 milyar dolarlık servetin sahipleri Aydın Doğan ve Mehmet Karamehmet'le son buluyor. Doğan Holding ve Çukurova Holding darbeci generallere verdiği aktif destekle tanınıyor. Karamehmet'in cunta üyeleriyle bizzat çalıştığı Ergenekon iddianamelerinde yer alıyor.

Türkiye'nin en zenginleri listesi sosyal adaletsizliğin ne denli derin olduğunu gösteriyor.  Türkiye kapitalizmine yön veren aileler tüm zenginliğe el koyuyor.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası