Bahan Gönce
Birleşik Kıbrıs Partisi genel sekreteri İzzet İzcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında Türkiye Devleti'nin sürdürdüğü ayrılıkçı politikayı ve sermaye girişini kolaylaştıran düzenlemeleri eleştirdi.

Taşınmaz mal alımında TC uyruklu kişilerin güvenlik soruşturmasından muaf tutulması yönündeki düzenleme ve Garanti Bankası'nın eşdeğer malları teminat olarak kabul etmeye başlamasının sömürgeleştirme politikasının bir parçası olduğunu vurgulayan İzcan, bu uygulamayla adanın Türk sermayesine ve otelcilik adı altında karapara aklayan suç odaklarına peşkeş çekildiğini söyledi. Böylece adadaki mülkiyet sorununun daha da çözümsüz hale getirildiğini vurguladı. Suç oranının artmasından kaygı duyduklarını da sözlerine ekledi.

''Ülkemize nüfus ve sermaye aktaran AKP hükümeti, Kıbrıslı Türkleri yok etmeyi ve Kıbrıs'ın kuzeyini Türkiye'nin 82. vilayetine dönüştürmeyi hedeflemektedir. AKP hükümetinin ayrılıkçı hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyduğu yasal zemini işbirlikçi Ulusal Birlik Partisi hükümeti aracılığı ile sağladığını'' belirtti.

Çözümün tüm Kıbrıslı'ların birlikte mücadelesiyle sağlanabileceğini savunan Birleşik Kıbrıs Partisi, ayrılıkçı fikirlere sahip Ulusal Birlik Partisi ile AKP hükümeti arasındaki işbirliğine dikkat çekiyor.

İzzet İzcan, tüm Kıbrıslı Türkleri geç olmadan ülkelerine sahip çıkmaya, işbirlikçi UBP hükümeti ve düzen partileri yerine, toplumsal varoluş ve erken çözüm mücadelesine destek vermeye çağırdı.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası