Fransa’da Yahudi okuluna yapılan silahlı saldırı sonucu 4, 5 ve 7 yaşlarındaki üç çocuk ve bir öğretmen öldürüldü. Motosikletli katilin Mart ayı içerisinde üç askeri öldürmüş olabileceğinden şüpheleniliyor. Askerlerin ikisi Kuzey Afrikalı biri Antilli. Polis neo-nazi fikirleri yüzünden ordudan ihraç edilmiş subaylar üzerinde araştırmasını yoğunlaştırıyor.

Şubat ayında Almanya’da 8’i Türk 10 göçmen neo-nazilerce katledilmişti. “Dönerci cinayetleri”ni işleyen faşistlerin Almanya’nın gizli istihbarat örgütü ile bağlantılı oldukları, onlar tarafından korunup kollandıkları açığa çıkmıştı.

Geçen yıl Temmuz ayında Norveç’te Ander Behring Breivik adlı faşist katil Oslo’da bomba patlatıp Utoya adasında iktidardaki İşçi Partisi’nin gençlik kampını basmış, bir günde 77 kişinin öldürmüş ve 151 kişinin yaralanmasını yol açmıştı. Saldırgan katliamı çokkültürlülüğü savunanlara ve Marksistlere karşı yaptığını söylemişti.

Türkiye’de ise Ergenekon çetesi Rahip Santoro’yu, Hrant Dink’i ve Malatya’da üç Hıristiyanı vahşice katletmişti. Tetikçilerin arkasında MİT, Jandarma ve Emniyet vardı. Irkçılar Ermenilere, Kürtlere ve Alevilere karşı bir saldırı gerçekleştirdi.

Türk ırkçılarıyla Avrupa’daki ırkçıların ortak özellikleri:
- Kendi uluslarından ve dinlerinden olmayanları, göçmenleri ve azınlıkları hedef alıyorlar.
- Devletin kolluk güçleri tarafından desteklenip korunuyorlar.

Bakınız: Hocalı mitingi.

Milliyetçilik ırkçılığı besliyor, ırkçılık ise öldürüyor.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası