12 Eylül davası tarihi değil bugünümüzü ve geleceğimizi belirleyecek ölçüde güncel bir hesaplaşmadır. 32 yıl boyunca toplumsal muhalefetin gerçekleşmesi için mücadele ettiği 12 Eylül davası sosyalistler, demokratlar, özgürlük isteyen herkesin eliyle elde edilmiş büyük bir kazanımdır.

2003’ten bu yana birçok kez darbe girişiminde bulunan, kanlı planlar yapan ve hayata geçiren, halka karşı açık bir savaş yürüten Ergenekon çetesine karşı on binlerce insan sokaklara dökülmeseydi, Ergenekon soruşturmalarını sahiplenmeseydi, 12 Eylül referandumu dahi mümkün olmazdı.

Biz DSİP üyeleri Ergenekon’a karşı mücadelenin başını çektik. Demokrasi güçleriyle omuza omuza darbecilere karşı direnişi örgütledik. Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu’nun bir parçası olarak on binlerce insanın katıldığı büyük yürüyüşler düzenledik. “Ergenekon çetesinden davacıyız” dedik ve yaptığımız suç duyurularıyla Balyoz başta olmak üzere birçok darbe davasını açtırdık.

12 Eylül referandumunda “Yetmez ama evet” diyerek Türkiye tarihinin en büyük ve etkili siyasi kampanyasını başlattık. “Yetmez ama evet” diyenler öne çıkmasaydı, darbecilere karşı sokağa çıkmasaydı, böyle bir sonuç da çıkmazdı. Kenan Evren’in sanık olarak mahkemeye çıkması bizim mücadelemizle elde edilen bir kazanımdır. Bu mücadele devam edecek.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası