12 Eylül darbesi gibi başarıya ulaşarak milyonlara acı çektirmiş 28 Şubat darbesi de yargılanıyor. Çevik Bir ve komutası altında darbenin “mutfağında” yer alan 18 emekli komutan tutuklandı.

ÇEVİK BİR YETMEZ

“İntikam alınmamalı” sözleri darbenin arkasındaki güçleri saklama, yargılmayı sınırlı tutma girişimidir. 28 Şubat davası, darbenin tüm sorumlularını kapsayarak genişletilmelidir.

TÜSİAD HESAP VERSİN

28 Şubat darbesinin arkasında 12 Eylül’de olduğu gibi TÜSİAD vardı. Darbenin arkasındaki holdingler teşhir edilmeli ve patronları yargılanmalıdır. Darbe işçi sınıfına ve emekçi halka karşı yapıldı. TÜSİAD’la birlikte generalleri destekleyen dönemin Türk-İş, DİSK ve KESK yöneticileri emekçilerden özür dilemelidir. 3 konfederasyon tüm darbelere ve darbe girişimlerine karşı olduğunu açıklamalıdır.

MEDYA PATRONLARI DA

28 Şubat darbesi medya eliyle gerçekleşti. Bugün tutuklanan generallerin belirlediği gazete manşetlerinde, TV dizilerinde dindarlar ve Kürtler hedef gösterildi. Darbeye zemin hazırlayıp, yalanlarla toplumu bölen medya patronları da yargılanmalıdır.

DEMİREL YARGILANSIN

28 Şubat darbesini dönemin Cumhurbaşkanı Demirel yönetti. Bugün CHP’li olan Süleyman Demirel demek, Ergenekon demektir. Mutlaka yargılanmalıdır, onunla birlikte askerlerin kuklası olan tüm siyasetçiler de.

HALKIN KAZANIMI

28 Şubat’ı yargılatan halktır, darbe karşıtlarıdır, yetmez ama evet diyenlerdir. Biz mücadele etmeseydik onlara dokunulmayacaktı.

 

Önemli not: 28 Şubat sürecinde, KESK, Ekonomik ve Sosyal Konsey'e katılmamıştır. Türk-İş ve DİSK'in işveren örgütleriyle beraber darbeyi destekler nitelikteki çağrısına imza koymamıştır. Yazıdaki bu olgu hatasını düzeltiyoruz.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası