Barışın kazanılması için görüşmelerin başlaması gerektiğine inanan ve görüşmelerde Kürt tarafını Abdullah Öcalan’ın temsil etmesi gerektiğini düşünen 7 kadın aktivist “Öcalan’a Özgürlük” Platformu’nu kurdu.

Öcalan’a Özgürlük Platformu geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da bir basın açıklaması yaparak kuruluş nedenlerini kamuoyuna açıkladı.

Platform devlete seslenerek “Kürtleri kazanın” diyor ve devam ediyor “Kürtlerden özür dileyin, aldığınız canlar, çocuklarının paramparça ettiğiniz cenazeleri, topraktan fışkıran kafatasları ve kemikler için özür dileyin” diyor.

Platform’un basın açıklaması “Ülkeye barış getirin. Barış hepimizi hayata geri dödürecektir” diye bitiyor.

Basın toplantısını avukat ve Özgür Gündem gazetesi genel yayın sorumlusu Eren Keskin açtı.

Toplantıya Platform kurucularından Emine Ayna’nın yanı sıra yazar Vedat Türkali, geçen dönem İstanbul milletvekili Ufuk Uras, DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi’nden Şenol Karakaş, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’ndan Yıldız Önen ile aktivistler Zeynep Tanbay ve Şanar Yurdatapan da katıldı.

Vedat Türkali "Tayyip senun tufeğun boşa atayi. Kendini ölüme atıyorsun. Öcalan'a özgürlük ver, rahatça konuşalım. Türkler de bütün halklar da kurtulsun" dedi.

Ufuk Uras da “çözüm için müzakere süreci başlamalıdırı” dedi.

DSİP’den Doğan Tarkan ise “Özgürlüklerin olduğu bir anayasa ancak Kürt halkının kimliğinin tanınması ile mümkündür” diye konuştu.

DurDe adına konuşan Şenol Karakaş da “Öcalan’a özgürlüğün barışı getirecek en önemli adım olduğunu” vurguladı.

Basın toplantısına katılanlar Öcalan’a özgürlük için önümüzdeki günlerde çalışmalarını hızlandıracaklarını, barışın kazanılması için bunun zorunlu olduğunu vurguladı.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası