6 Nisan’da sanatçı, gazeteci ve akademisyenlerin de arasında yer aldığı ilk imzacılarının katılımı ile kuruluşunu kamuoyuna ilan eden Çözüme Evet Koalisyonu barışın sesini sokaklarda da yükseltiyor. Koalisyonun bileşenlerinden DSİP’in üyeleri, sokakta, işyerlerinde, üniversitelerde neden çözüme evet demek gerektiğini anlatıyor.

> İstanbul, Ankara, Tekirdağ ve İzmir gibi şehirlerde barışa batıdan destek vermek isteyenler bir araya gelerek yerel Çözüme Evet koalisyonları kurduk.

> Yaklaşık iki aydır Kadıköy, Beyoğlu, Şişli, Üsküdar ve Ümraniye gibi İstanbul’un farklı ilçelerinde masalar açıyoruz. Onbinlerce bildiri dağıttık. Yüzlerce imza topladık. Herkesi barış sürecine omuz vermeye davet ediyoruz.

> İzmir ve Tekirdağ’da “Barış, Çözüm, Özgürlük” diyerek 1 Mayıs alanlarında yer aldık.

> 11 Mayıs’ta İzmir’de “Her renge barış şenliği” yaptık.

- 18 Mayıs’ta Ankara’da Çözüme Evet yürüyüşü yaptık.

> 18 Mayıs’ta İstanbul’da Beşiktaş İskelesi’nde buluşup rengarenk yüzlerce balon şarkılar eşliğinde gökyüzüne bırakıldı.

> Aynı gün Beyoğlu’nda “Bûka Baranê /Gökkuşağının peşindeki çocuklar” filminin gösterimini yaptık ve film ekibinden Emrah Gürsel’le bir söyleşi gerçekleştirdik.

> 19 Mayıs’ta Çözüme Evet Ankara Koalisyonu imzacı ve destekleyen kurumların katılımı ile “Çözüme ve barışa evet” panelini gerçekleştirdik. DSİP Eş Sözcüsü Şenol Karakaş konuşmacılardan biriydi.

> DSİP üyesi öğrenciler İstanbul, Bilgi, Boğaziçi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, İstanbul Teknik ve Ege üniversitelerinde Çözüme Evet masaları açarak 26 Mayıs’taki yürüyüşe çağrı yapıyor.

- 22 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi’nde DSİP üyesi Kerem Kabadayı’nın konuşmacılarından biri olduğu Çözüme Evet paneli yapıldı.

> 23 Mayıs günü İstanbul Eminönü İskelesi’nde, saat 18.30’da “Çözüm ve Barış için Balonlarımızı Gökyüzüne Uçuruyoruz” eylemini yaptık.

Çözüme Evet’e büyük destek

Üniversitelerde, sokakta yapılan bildiri dağıtımlarına ve panellere olan yoğun ilgiden bir kez daha toplumun büyük çoğunluğunun barıştan ve çözümden yana olduğunu görmek mümkün.

Çözüme Evet Koalisyonu’nu destekleyenlerin her geçen gün daha da artması barıştan yana olanların sokakta görünür olmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Milliyetçilikten, savaş çığırtkanlığından bıkmış olanlar

Çözüme Evet kampanyasına dahil olmakta, bizi desteklemekte ve Barışa, Çözüme Evet demekte bir an bile tereddüt etmiyor.

DSİP barış, çözüm ve özgürlük kazanılana kadar sokaktan ayrılmayacak.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası