2007-2010 yıllarında onbinlerce darbe karşıtının sokakta mücadelesi sonucu açılan Ergenekon ve darbe davalarında önemli bir dönemece gelindi. Eğer "sonuna kadar gidilmezse" darbeci geçmişle hesaplaşmak mümkün olmayacak.

TSK, CHP, MHP ve ulusalcı sosyalistler uzun tutukluluk sürelerini bahane ederek Ergenekon davalarında yargılanan darbecilerin serbest bırakılmasını istiyor.

Uzun tutukluluk süreleri Ergenekon davasıyla başlayan bir durum değildir. Kürtler, sosyalistler, gerçek muhalifler, adli suçlardan yargılanan onbinlerce insan bu adaletsizliği yaşadı. Ancak bu adaletsizlik darbecilerin serbest bırakılmasının gerekçesi olamaz. Darbe suçlayan işleyenler hapiste tutulmalıdır ve hak ettikleri cezaları almalıdır.

İlker Başbuğ yargılanacak: Birleştirilen "İrtica ile mücadele eylem planı" ve "İnternet andıcı" davalarını gören mahkeme, her iki planda onayı olan eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başladı. Siyasete müdahale eden, Ergenekon çetesinin suçlarını alenen örten ve Kürtlere karşı savaşı dayatan Başbuğ hesap verecek
Ağar ve Eken "terör örgütünün başı": Eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın itirafları ile gelişen faili meçhul cinayetler davasını gören savcı dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın başını çektiği çeteyi "terör örgütü" olarak tanımladı. Ağar'a yargı yolunun açılması hem devletin işlediği 17 bin faili meçhulün açığa çıkmasını sağlayabilir hem de Susurluk davasının yeniden görülmesine yol açabilir.

Çevik Bir "inceleniyor": Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda gizli bir bölmede ele geçirilen belgeler arasında yer alan 28 Şubat hakkındaki dokumanlar savcılık tarafından inceleniyor.

28 Şubat darbesinin başındaki isim Çevik Bir ve Batı Çalışma Grubu adıyla faaliyet gösteren cunta yargılanabilir.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası