Kürt sorununda demokratik çözümü savunan gazetemiz şu anda iki davada yargılanıyor. "Terör örgütü" propagandası yapmakla suçlanıyoruz.

İlk dava Yargıtay'da. Yazı işleri müdürümüz için 1 yıl 3 ay hapis isteniyor.

Diğer dava ise yeni açıldı. 421. sayımızda devletin ve hükümetin muhatap kabul edip defalarca Kürt sorununun çözümü için görüştüğü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılmasını istediğimiz ve Kürt gerçeğini yazdığımız için" PKK-KCK silahlı terör örgütünün propagandasını" yapmakla suçlanıyoruz. Bu suçlama hukukiyse Öcalan'a "önderlik" diyen MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yargılanmalıdır.

Sosyalist İşçi'ye aynı gerekçelerle 10 yılda 15 dava açıldı. Gazetemiz kapatıldı. Ağır para cezalarına çarptırıldık. Bu süre boyunca devletin Kürtlere karşı tutumu hiç değişmedi. Savaş devam etti. Yüzlerce insan öldü. Biz barışı ve özgürlüğü savunmaya devam ettik.

Gelinen noktada çözümün yolu açık, bunu defalarca yazdık ancak AKP hükümeti çözmeye yanaşmıyor. Erdoğan, Kürt halkıyla arasına mesafe koymayanları tehdit ediyor. Mesafe koymayan Sosyalist İşçi yine yargılanıyor. Terörle Mücadele Yasası (TMY) adı verilen anti-demokratik baskı kanunları varoldukça barışı savunan herkes "terörist" olmakla suçlanacak.

Kürt gerçeğini yazmaya ve akan kanı durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz. Okurlarımızdan destek bekliyoruz. Daha fazla insana Sosyalist İşçi'yi ulaştırırsanız baskıları o kadar hızlı yenebiliriz.

TMY çöpe! Sınırsız düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası