Katil Esad’ı Suriye halkları devirecektir

BM temsilcisi Kofi Annan’ın barış planını onaylayan Esad rejimi Suriye ordusunu geri çekeceğini söylemesine rağmen hâlâ birçok kentte saldırılarına devam ediyor.

Esad’ın ordusu özellikle Lübnan ve Türkiye sınır bölgelerine çok ağır bir biçimde saldırıyor.

Bu saldırılar sonucu bir günde 3 bin kişi Türkiye’ye sığınırken Türkiye’deki saptanan sığınmacı sayısı toplam 25 bine ulaştı. Bu rakam hızla artabilir. Lübnan’a ise daha fazla sayıda sığınmacının gittiği biliniyor.

Esad muhalefetten Annan planını kabul ettiklerine dair yazılı bir metin isteyerek kendisine karşı mücadele edenlerin meşruiyetini onaylamış oldu. Öte yandan Esad’ın karşısında birleşik bir muhalefet yok, bu nedenle Esad’ın muhalefetin hangi kanadından yazılı onay istediği belli değil.

Türkiye’nin de aralarında olduğu emperyalist güçler Suriye’ye müdahale üzerine tehditlerini artırıyor.

Erdoğan sınırda gerçekleşen son çatışmalardan sonra sanki Suriye Türkiye’ye saldırmış gibi bir üslupla Esad yönetimini tehdit etti.

Sosyalistler Suriye diktatörü Esad ve çetesine karşı açıkça Suriye halkının yanındadır. Halkın mücadelesini destekliyoruz ve Esad rejiminin sonunun geldiğini biliyoruz.

Suriye’ye karşı herhangi bir askeri müdahale ise esas olarak zaten halkın mücadelesi sonucu yıkılacak olan Esad rejiminin yerine emperyalizmin işbirlikçisi bir başka çeteyi getirmenin adımıdır.

Net bir biçimde söylemeliyiz: Suriye halkı katil Esad’e yıkacak güce sahiptir.

 

# Esad ailesi 46 yıldır Suriye halkının tepesinde.

# Baas partisi ise 50 yıldır iktidarda

# Esad ailesi ve yakın çevresi Suriye’nin en zengin ailelerini oluşturuyor ve bu zenginlik halkın soyulması ile mümkün oldu.

# Esad ve çetesi bir yılda 10 bin gösterici öldürdü


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası