'Hrant Dink cinayetinde Ergenekon'u aşan bir yapı ile karşı karşıyayız.' Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin’in 2 yıl önce anlattığı, yargının 6 yıl süren davada bulamadığı örgüt, ortaya çıkan yeni belgelerle netleşiyor.

Bu örgütün adı Seferberlik Tetkik Kurulu. 1952’de kurulan bu yapı Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı. Özel Kuvvetler ise doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na.

2009’un son günlerinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi ile yeniden gündeme gelen Seferberlik Tetkik Kurulu, faaliyete geçirildiği günden itibaren halka karşı savaş yürüttü.

Kurul, 6-7 Eylül 1955’te İstanbul’daki Rumlara ve azınlıklara karşı ırkçı saldırıyı örgütledi. Ardından Kıbrıs’a gitti ve adayı bölmek için Kıbrıslı Türk sendikacılara ve aydınlara suikastlar yaptı, birçok bombalı saldırı düzenledi.

27 Mayıs ve 12 Mart darbelerini organize eden, 12 Eylül darbesi için gerekli koşulları yaratmak adına birçok suikast, katliam ve provokasyonu tertipleyen ve kanlı darbeyi bizzat organize eden yine bu yapıydı.

Bu yapının saldırıları sadece kurşun ve bombalarla gerçekleşemedi. Seferberlik Tetkik Kurulu, yürüttüğü psikolojik harple ırkçılığı ve milliyetçiliği yayarken, gerçek muhaliflere karşı karalama kampanyaları da yürüttü, binlerce kişiyi açık hedef haline getirdi.

Zirve katliamı sanıklarından çıkan yeni gizli dokümanlar, MİT’in meclis komisyonuna yolladığı raporlar ve birçok tanıklık Türkiye halklarına karşı on yıllardır savaş yürüten bu darbeci örgütlenmeye işaret ediyor. Ancak ne yargı ne AKP hükümeti ne de meclis 1970’lerde kontrgerilla olarak anılan bu cinayet şebekesinin üzerine gidiyor.

Seferberlik Tetik Kurulu çalışmaya devam ettikçe darbe tehdidi ortadan kalkmayacaktır.

Seferberlik Tetkik Kurulu’nun Kozmik Odaları’nda, Özel Harp’ asker-sivil bütün üyelerinin isimleri, işlenen insanlık suçlarının tümünün kayıtları bulunuyor. Kozmik belgeler açıklansın! Tüm Özel Harpçiler teşhir edilip, yargılansın!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası