Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik biri ölümle sonuçlanan sistematik saldırıların sorumluları hala açığa çıkarılmadı. Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine emniyet yetkilileri faillerin yakalanmak üzere olduğunu söylemişti ancak hiçbir yol kat edilmedi.

Azınlıkları hedef alan ırkçı saldırıları her gün teşhir etmek, ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı sokağa çıkmak oldukça önemli. Aynı zamanda Türkiye devletinin 1915 Ermeni soykırımını inkâr ederek geçirdiği her gün müslüman olmayan azınlıkların tehdit altında yaşamasına neden oluyor.

Türkiye devletinin soykırım inkârına son vermesi için üç yıldır olduğu gibi bu 24 Nisan’da da ırkçılık karşıtları olarak sokakta olacağız.

24 Nisan 1915’te ne olmuştu

Bundan 98 yıl önce Ermeni toplumunun önde gelen iki yüz yirmi aydını tutuklanarak bugün Türk-İslam Eserleri Müzesi 1915’te ise merkez cezaevi olarak kullanılan Mehterhane’ye götürüldü. Daha sonra Haydarpaşa Tren İstasyonu’ndan trene bindirilen aydınlardan bir daha haber alınamadı, çoğunluğu öldürüldü. 1915’te Ermeniler sadece katliama maruz kalmadılar aynı zamanda mallarına, evlerine el konuldu. Gasp edilen malların geri alınması bir kenara dursun soykırımın dillendirilmesi bile suç sayıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti resmi tarihinde yaklaşık yüz yıldır aynı yalanı tekrarlamakla kalmıyor aynı zamanda katlettiği binlerce gayrimüslimin elinden zorla aldığı varlıkların üzerinde yükseliyor. Soykırım insanlık suçudur, bir daha asla!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası